Az oolong tea és a terhesség

Ha Ön várandós anya, akkor valószínűleg az orvosa segített meghatározni, hogy milyen ételeket és italokat érdemes elkerülni a terhesség alatt. Bár tudjuk, hogy a tea kevesebb koffeint tartalmaz, mint a kávé, sok terhes nőnek mégis ajánlatos ezt is elkerülni. Az oolong tea azonban egy olyan tea, ami szintén abból a cserjéből készül, mint a fekete tea és a zöld tea, azonban másfajta jótékony vegyületeket, illetve különböző mennyiségű koffeint tartalmaz, ezért érdemes megvizsgálni, hogy ezt a fajtát terhesség alatt lehet-e fogyasztani.

oolong tea

Az oolong tea koffeintartalma

A BabyCentre a legfontosabb koffeinforrások közé sorolja a kávét, a teát, a szénsavas üdítőket, energiaitalokat, sportitalokat, illetve a csokoládét is. A valódi teák közül mindegyik tartalmaz tehát koffeint. A MayoClinic ehhez hozzáteszi, hogy a fekete tea csészénként körülbelül 60 milligramm koffeint tartalmaz. Az oolong tea koffeintartalma ennél valamivel alacsonyabb, de fontos tisztában lenni azzal, hogy még a koffeinmentes tea is trtalmaz kis mennyiségben koffeint, ezért nem ajánlatos nagy mennyiségben fogyasztani a terhesség alatt. 

Koffein a terhesség alatt 

Persze a jó hír az, hogy nem kell lemondanunk teljesen a koffeinről a terhesség alatt. Naponta lehet bizonyos mennyiségben fogyasztani, körülbelül annyit, amennyit két csésze zöld tea tartalma. (Bár a tea koffeintartalma alacsonyabb, mint a kávéé, ez is nagymértékben függ attól, hogy mennyi ideig főzik. Ha hosszabb ideig áztatjuk, akkor intenzívebb íze, sötétebb színe lesz, ráadásul több koffein is kerül bele. A terhesség alatt a koffein mennyiségét úgy is csökkenthetjük, ha a teáinkat csak rövid ideig áztatjuk. A fekete teát érdemes ez idő alatt teljesen elkerülni, míg az oolong, a zöld és a fehér teákat alkalmanként nyugodtan fogyaszthatjuk. (A túl sok koffein alacsony születési súlyt eredményezhet, illetve megnöveli a vetélés kockázatát.)

Vásárlás

Oolong Anti adiposis tea4g x 30 filter (Dr. Chen)

Oolong Anti adiposis tea 4g x 30 filter (Dr. Chen)

Az oolong-tartalmú termékek tartós fogyasztásával elősegíthetjük szervezetünk zsírbontó folyamatait.

Ár: 1395 Ft
Megnézem

Naturpiac Oolong tea -vágott, szálas 100 g

Naturpiac Oolong tea - vágott, szálas 100 g

Figyelem-javító, emésztést serkentő, zsírégető, bőr- és hajszépítő hatású tea.

Ár: 1090 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!