Az oolong tea a zöld és fekete tea között helyezkedik el az oxidációs folyamat szempontjából, ebből adódóan íze és hatásai is a kettő előnyeit ötvözik. Erőteljes antioxidánsokban, polifenolokban, flavonoidokban, koffeinben és aminosavakban gazdag ital, amely számos egészségügyi előnyt kínál.
Az oolong tea évszázadok óta a hosszú élet egyik italaként ismert Ázsiába. Fő előnyei között említhető zsírégető hatása, hiszen növeli az energiafelhasználást, serkentően hat a zsír energiává alakulására, segíti a testzsír százalék csökkenését, illetve lassult állapotban is képes támogatni az anyagcsere folyamatot. Emellett az oolong tea több fronton is pozitív hatással van az egészségre.

Szív- és érrendszeri védelem: Az oolong tea polifenoljai kiváló érvédő anyagok, amelyek, hatással lehetnek az LDL, vagyis a rossz koleszterinszintet csökkenésére, emelhetik a HDL (jó) koleszterint, védik a szív koszorúereit az oxidatív károsodástól, továbbá stabilizálhatják a vérnyomást
Az oolong tea tele antioxidáns vegyületekkel, amelyek védi a sejteket az oxidatív stressztől, lassítja az öregedési folyamatokat, csökkenti a gyulladásokat és támogatja a szervezet védekezőképességét.
A gyulladáscsökkentő hatás a krónikus betegségek megelőzésében is szerepet kaphat.
Az oolong tea tehát egy igazán sokoldalú tulajdonságokkal rendelkező tea, amely nem csak az általános egészséget hivatott támogatni, de az egészségvédelem számos területén lehet kamatoztatni. Az oolong tea finom, aromás, és kiváló része lehet egy tudatos életmódnak. Egy természetes, sokoldalú gyógyhatású ital, amely a testi-lelki egészség támogatására szolgál, része lehet a megelőző életmódnak és számos kultúrában gyógyító hagyományokat hordoz.
Az oolong-tartalmú termékek tartós fogyasztásával elősegíthetjük szervezetünk zsírbontó folyamatait.
Figyelem-javító, emésztést serkentő, zsírégető, bőr- és hajszépítő hatású tea.

