Hogyan fogyasszuk az oolong teát?

Az oolong tea megakadályozza a gyakori betegségek kialakulását. A Linus Pauling Institute kutatói megállapították, hogy az oolong tea véd a szív- és érrendszeri betegségekkel, a csontritkulással és a fogszuvasodással szemben is. Még további kutatásokra van ugyan szükség, de az egyes tanulmányok arra is rámutattak, hogy az oolong tea csökkenti a vércukorszintet is, ami segíthet a cukorbetegeknek abban, hogy fenntartsák az egészséges vércukorszintet. Egy 2003-as tanulmány például megállapította, hogy azok  résztvevők, akik minden nap ugyanabban az időben fogyasztanak oolong teát, azoknál sokkal jobb vércukor eredményeket mértek, illetve előfordult olyan is, hogy egy idő után a diabétesz személynek nem kellett már a cukorbetegségre felírt vércukorszint-csökkentőt szednie. Tehát kétség sem fér hozzá, hogy érdemes fogyasztani rendszeresen az oolong teát, most már csak az a kérdés, hogy mindezt hogyan tegyük?

oolong tea

Az oolong tea fogyasztása

1.  Töltsünk meg egy teáskannát hideg, szűrt vízzel. Nagyon fontos, hogy mindig friss vizet és ne felmelegítettet vagy állottat használjunk, mert csak Így tudjuk kihozni a tea legjobb ízét.
2.   Mérjük ki a tealeveleket. Egy teáskanálnyi oolont tea szükséges egy teáskannányi teához.
3.   Helyezzük a teáskannát a tűzhelyre és kezdjük el forralni benne a vizet, majd vegyük le a tűzről.
4.  Ha felforrt a víz, akkor érdemes egy másik kannában vagy kancsóban leforrázni a tealeveleket és nem ebbe tenni bele, mert így jobban ki tudnak oldódni a hatóanyagok.
5.   Az oolong leveleknek körülbelül három percig kell állniuk a vízben, hogy kioldódjanak belőle a hatóanyagok. Csak így nyeri el jellegzetes, kissé erősebb ízét.
6.    Ezt követően öntsük szét csészékbe és külön-külön édesítsük citrommal, mézel, cukorral, ízlés szerint.

 

Érdekesség: az oolong vagy Wu Liang teát véletlenül fedezte fel egy kínai férfi Kr. e. 1400 körül a Ming dinasztia uralkodása ideje alatt. A teát e férfi után nevezték el.

Vásárlás

Oolong Anti adiposis tea4g x 30 filter (Dr. Chen)

Oolong Anti adiposis tea 4g x 30 filter (Dr. Chen)

Az oolong-tartalmú termékek tartós fogyasztásával elősegíthetjük szervezetünk zsírbontó folyamatait.

Ár: 1395 Ft
Megnézem

Naturpiac Oolong tea -vágott, szálas 100 g

Naturpiac Oolong tea - vágott, szálas 100 g

Figyelem-javító, emésztést serkentő, zsírégető, bőr- és hajszépítő hatású tea.

Ár: 1090 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!