Tealevelek: Az oolong teák különböző ízűek és aromájúak lehetnek, így kísérletezhetsz a különböző típusokkal. Válassz jó minőségű oolong teát.
Teaforraló vagy vízforraló: Használhatsz hagyományos vízforralót vagy speciális teafőző készüléket. Az optimális hőmérséklet általában 85-90°C körül van. Ne használj forró vizet, mivel az károsíthatja a tealeveleket és befolyásolhatja az ízt.
Teafilter vagy teafőző: A tealeveleket könnyebb teafilter vagy teafőző felhasználásával eltávolítani.
1. Általában egy teáskanálnyi (kb. 2-3 gramm) oolong tealevél elegendő egy csésze tea elkészítéséhez. Pontos mennyiséget a csomagoláson vagy az adott típusú tea elkészítési útmutatójában találhatsz.
2. Forralj fel vizet, majd hagyd egy kicsit lehűlni, hogy elérje az optimális hőmérsékletet (85-90°C). Forráspont alatti vizet használj a megfelelő íz és aroma megtartásához.
3. Helyezd a tealeveleket a teafilterbe vagy teafőzőbe.
4. Öntsd le a tealeveleket forró vízzel, és hagyd áztatni 3-5 percig. Az oolong teáknál fontos betartani az ajánlott áztatási időt, mivel ez befolyásolja az ízt és az aromát.
5. Ha az áztatási idő letelt, szűrd le a teát, hogy eltávolítsd a tealeveleket/vedd ki a teafiltert.
Készen is van az oolong tea - tálald, s élvezd gazdag ízét és aromáját! Mivel az oolong tea alapvetően édeskés aromával rendelkezik, nem muszáj édesíteni, ízlés szerint azonban adhatunk hozzá egy kis mézet vagy citromot.
Az oolong-tartalmú termékek tartós fogyasztásával elősegíthetjük szervezetünk zsírbontó folyamatait.
Figyelem-javító, emésztést serkentő, zsírégető, bőr- és hajszépítő hatású tea.